Taragos Tenisz Mohács

10 dolog, amiért érdemes teniszezni

01. Sokszínűség

A tenisz a sportmotoros készségek minden aspektusát megköveteli: az állóképességet, az erőt, a sebességet és a mozgékonyságot edzi. 

A tenisz az optimális mozgásforma az anyagcsere és a mozgásszervi rendszer számára.

02. Csontok

A viszonylag kemény és néha hirtelen becsapódások, amikor a sarokcsont landol, jelentősen elősegítik a csontsűrűséget az egész testben, és pozitívan befolyásolják a csonttömeget. Ez véd a  csontritkulástól, az időskori leggyakoribb csont betegségtől.

03. Alacsony sérülésveszély

Mivel a tenisz nem kontaktsport, sokkal ritkábban fordulnak elő zúzódások és egyéb sérülések, amelyek az ellenfelekkel való ütközés során keletkeznek. 

04. Szív- és érrendszer 

Egy amerikai tanulmány szerint a teniszezők alacsony testzsír százalékkal, nagyobb szív térfogattal rendelkeznek, és általában fittebbek. Egy hosszútávú tanulmány kimutatta, hogy a rendszeres teniszezés 41 %-kal csökkentette a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát. 

05. Izomcsoport

A tenisz minden izomcsoportot igénybe vesz. Különösen a kar-, comb- és vádliizmokat, de a has-, váll-, hát- és fenék izmokat is edzi a sok féle mozgásminta révén.

06. Ko-ordináció

Az idegrendszer és az izmok közötti kölcsönhatást különféle igénybevételek edzik. Az ellenfél döntéseitől való függés megköveteli az alkalmazkodás, a reakció, a tájékozódás és az egyensúlyteremtés képességét.

07. Életkortól függetlenül

A tenisz az egész család sportja, egy életen át. Ha megfelelő  egészséggel és jó keringéssel rendelkezel, öregkorodig is teniszezhetsz. Az egyéni és különösen a csoportos siker azt az érzést kelti, hogy az élet középpontjában áll, optimizmust és vitalitást  biztosít.

08. Kalóriafogyasztás

A játék intenzitásától, valamint a játékos életkorától, testsúlyától és anyagcseréjétől függően akár 1000 kalóriát is elégethet játék óránként. Ez nagyjából megegyezik egy bécsi szelet krumplival kalóriájával. 

09. Egész éves sport

Az év bármely szakában teniszezhet. A mozdulatsorokat nem kell minden évben, tavasz elején gyakorolni. 

10. Szabadidős sport

A tenisz a verseny gondolata nélkül is jól működik. Főleg a  tapasztalatlan játékosok számára kellemes játék és szettek nélkül játszható. A labda játékban tartása nagy nyomás alá helyezi a tapasztalatlan játékosokat.

Add meg itt a címsor szövegét